Autor: Informer.rs

25.09.2023.

20:05

Foto: AP/Photo

Sport

Od NBA finala, preko Manile, pa do diplome! Nikola Jović otkrio do sada nepoznate detalje!

Na početku je Nikola preneo svoje utiske sa Svetskog prvenstva i kako je doživeo svoju ulogu u reprezentaciji.

- Početna ideja je bila da odem u Srbiju i pomognem timu koliko god mogu. Stvarno sam želeo da vidim gde se trenutno nalazim, koliko sam dobar u odnosu na naše momke jer sam odrastao gledajući ih i često sam razmišljao da želim da budem kao oni. Zato sam stvarno želeo da vidim gde se trenutno nalazim u poređenju sa njima. Naravno, potpuno sam se posvetio radu i pokušaju da napredujem. Ispalo je odlično. Igrao sam puno, što mislim da niko nije očekivao da ću toliko igrati i imati takvu ulogu. Ali trener je verovao u mene i uradio sam neke sjajne stvari za tim, pa sam se osećao sjajno. Zaista je bilo važno za mene da samo nastavim da igram - rekao je Nikola Jović.

Informer

Iako se to nije na početku očekivalo, Jović je bio starter na Mundobasketu i prosečno beležio 10,1 poen, tri skoka i 2,6 asistencija po utakmici uz šut iz igre od 56,6 posto i 11 od 26 van linije za tri poena tokom Svetskog prvenstva na Filipinima. 

Na pripreme je došao nakon što se friško oporavio od povrede leđa, ali uspeo je da prevaziđe sve loše situacije.

- Osećam se odlično. Moja povreda leđa nije bila nimalo laka. Morao sam da se suočim s njom i van terena. Bila je zaista ozbiljna. Jednostavno nisam mogao više. Ali sada se osećam odlično. Nisam propustio nijedan trening sa reprezentacijom, igrao sam sve utakmice - istakao je Jović.

Informer

Jovića su potom novinari Heralda pitali da prokomentariše susret sa Erikom Spolstrom, trenerom Majamija, na Filipinima, pošto je strateg Majamija bio u stručnom štabu reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

- Gledao je četvrtfinale i polufinale. Bio je blizu naše klupe. Kad sam se okrenuo i video ga, bio sam jednostavno srećan. Nakon gotovo svake utakmice, slao bi mi poruku o svojim razmišljanjima i samo mi govorio da nastavim. Osećao sam tu povezanost, iako ga možda nisam svaki dan viđao - priznao je naš as.

Na samom kraju, Jović je otkrio i neke zanimljive detalje. Naime, završio je srednju školu.

- Da, jesam. Baš kad sam se vratio sa Svetskog kupa. Imali smo veliku proslavu za Svetski kup. Dan nakon toga sam otišao u školu da završim. Bilo je praktično dva dana nakon što se Svetski kup završio. Diplomiranje sam potom proslavio uz ručak sa porodicom. A, diplomu imam na telefonu - zaključio je Jović.