Autor: Informer.rs

26.09.2023.

19:55

Foto: AP/Photo

Sport

NBA as Barselone poručio: Evroliga ima najveći kvalitet!

Parker će ove godine biti novajlija u Evropi, pošto je do sada nastupao isključivo u NBA ligi. Mnogo se od njega očekivalo kada je 2014. izabran kao drugi pik na draftu od strane Milvoki Baksa. Koliki je potencijal bio, najbolje svedoči činjenica da je zbog njega Janis Adetokumbo sedeo na klupi i čekao šansu.

Informer

Džabari Parker u dresu Milvoki Baksa

Nažalost, teške povrede isprečile su se na predviđeni put karijere nekadašnjeg studenta Djuk univerziteta, pa se on opredelio za Evroligu u kojoj će braniti boje Barselone. Već se predstavio navijačima u pobedi nad Huventudom u sklopu tamošnje ACB lige sa 12 poena i izjavio je da je prezadovoljan konkurencijom, zbog koje je prvenstveno odlučio da se doseli u Španiju.

Nisam želeo da prolazim kroz još jedan iscrpljujući proces u kojem je klub želeo sa mnom da rizikuje. Danas svako može da igra. Košarku u NBA ne igraju prvenstveno Amerikanci. Potrebno je da igrate sa najboljima na svetu, a Evroliga ima takve igrače konstantno - pojasnio je razloge svog dolaska u Evropu Parker.

Podsetio je na mnoga velika imena koja trenutno nemaju angažman u NBA ligi i istakao da je tamo košarka u drugom planu, jer se sve gleda kroz biznis i brojke.

Samo želim da budem deo legitimne priče, da mi svaka utakmica bude važna. NBA je biznis gde imate 10-12 ekipa koje se zaista trude da pobede dok ostali igraju zbog pozicije na draftu. I kako tu do izražaja da dođu dobri igrači? Morate da budete super dobri ili super loši da biste izgubili utakmice. Vidite Demarkusa Kazinsa, Davajta Hauarda ili Džona Vola koji su sada bez angažmana. Liga je razvodnjena talentom - rekao je Parker.

Informer

Džabari Parkeru je poslednji NBA angažman bio u Boston Seltiksima

Biće deo izmenjenog sastava Barselone koja je značajno umanjila budžet košarkaškog tima za ovu sezonu, ali Amerikanac kaže da je ekipa dovoljno kvalitetna i da navijači imaju razloga za optimizam.

- Imamo veika očekivanja od nas samih i želimo da se takmičimo - zaključio je nekadašnji igrač Milvoki Baksa.