Autor: Informer.rs

28.09.2023.

14:16

Foto: Starsportphoto

Sport

Iznenađenje! ABA liga uvodi novo pravilo!

Nova sezona u ABA ligi počinje u petak kada će od 18 časova u Splitu, domaći tim dočekati Studentski centar, a videćemo jedno novo pravilo ove sezone u ovom takmičenju.

Regionalna liga je pratila pravila Evrolige, gde će svaki tim imati po dva čelendža po utakmici, pa je rešila da i ona učini isto.

Dakle, nakon konsultacija sa glavnim trenerima naših timova, odlučeno je da će košarkaški stručnjaci zadržati svoje čelendže ako budu uspešni. To znači da sve dok budu bili u pravu, treneri će moći da traže novi.

Informer

Prema zvaničnim pravilima ECA, svaki tim će imati pravo na dva po utakmici u sezoni 2023/24, što je jedan više nego prethodne sezone. Takođe je važno napomenuti da će svaki trener moći da iskoristi samo 1 čelendž u ​​poslednja dva minuta utakmice, bez obzira da li mu je u tom trenutku ostalo još jedan ili dva.

Informer

Crvena zvezda gostuje u subotu Igokei u Laktašima (20.00). Borac će u nedelju dočekati Cibonu (18.00), a FMP Krku (20.00). Prvo kolo u ponedeljak od 19 časova zatvaraju košarkaši Partizana  i Mornara.