Autor: Informer.rs

02.10.2023.

08:02

Foto: Starsportphoto

Sport

Turčin poludeo, umalo tuča zbog ove izjave Srbina!

Treneri su ušli su u verbalni sukob, a umalo je došlo i do fizičkog obračuna. Videlo se da trener Darušafake preti srpskom stručnjaku, brzo su se umešali ostali akteri utakmice i sprečili veći incident. 

Nikome nije bilo jasno šta se desilo, zašto su zaratili, a posle haosa se oglasio Jakup Sekizkok i udario po našem stručnjaku.

- Pre meča pročitao sam izjavu Dušana Alimpijevića o turskim košarkašima i nažalost bio sam veoma tužan zbog toga. Nečuveno je da trener stranac kritikuje više od 400 profesionalnih košarkaša koji igraju u našim ligama. Nije u redu da se svi stave u isti koš. Ako ima problem sa svojim košarkašima u Bešikašu, neka to objasni i imenuje ih. Osim toga, ne može da ovako vređa sve turske košarkaše - kazao je Jakup Sekizkok. 

Dušan Alimpijević je pred pošetak sezone rekao da podržava ideju da se u Turskoj dozvoli do šest stranaca i dodao da smatra da će to pomoći turskim košarkašima. Objasnio je da su nekada opušteni, te da morati više da se bore dolaskom stranaca.

- Ne pričam o trenutnom mojim igračima, sa njima sam vrlo zadovoljan, kako sa njihovom radnom etikom i ponašanjem. Da je tako sa svima, pet stranaca ne bi bilo problem. Ali, ovde počinjem svoju četvrtu sezonu i pričam sa kolegama i svi imaju isti problem. Igrači se opuste i sve im je teško. Kada imaš pet stranaca, to znači da turski košarkaši imaju sedam garantovanih mesta. Da ponovim: u svojoj trenutnoj ekipi nemam taj problem, ali vidim ovako šta se dešava. Ako imaš šest stranaca, onda više turskih košarkaša mora više da se bori za ugovor, za novac, za minute... Neće celo leto provesti u Bodrumu. Možda će ranije doći da rade i da se spreme - rekao je tada srpski trener, a očigledno nije pogrešio, jer su se u tome neki pronašli, među prvima trener.