Autor: Informer.rs

02.10.2023.

12:14

Foto: Starsportphoto©

Sport

Hrvatski trener veruje u "večite": Partizan i Zvezda su kandidati za plej-of

Crvena zvezda na startu takmičenja u četvrtak od 19 časova igra protiv Asvela u Beogradu, dok će Partizan istog dana gostovati Makabiju u Tel Avivu (20.05).

Bivši hrvatski košarkaš i selektor Aleksandar Petrović aktivan je na društvenim mrežama, prati rezultate srpskih klubova, pa je pružio podršku Zvezdi i Partizanu pred početak takmičenja u eliti.

"U nedelji kada počinje Evroliga, vidim tri ekipe kao istaknute kandidate za fajnal-for! To su Real Madrid, Monako i Olimpijakos", napisao je Petrović.

Potom se osvrnuo na "večite":

"Partizan i Zvezda su legitimni kandidati za plej-of i samim tim jednu seriju su udaljeni od završnog turnira Evrolige".

Informer

Svetske kladionice objave su kvote za osvajače takmičenja. Najveći favorit je ekipa Real Madrida, inače aktuelni šampion Evrolige,  se kvotom 5,00. Odmah iza njih nalaze se dva tima sa identičnom kvotom - 7,00, a to su Panatinaikos i Monako. Četvrti i peti su Fener i Olimpijakos koji je vrednovani sa po 9,00. Sledi Barselona sa kvotom 9,50, a onda Olimpija iz Milana koja stoji na kvoti 11, 15 je na Anadolu Efes i Makabi, dok je Patrizan deseti favorit u takmičenju, kvota na crno-bele je 16. Crvena zvezda je odmah iza svog velikog rivala sa kvotom 21. U dnu tabele su Žalgiris, Valensija i Bajern iz Minhena (kvota 41), potom Baskonija (kvota 51), Virtus iz Bolonje (kvota 67), Asvel (kvota 201) i Alba iz Berlina (251).