Autor: Informer.rs

06.10.2023.

09:52

Foto: Starsportphoto©

Sport

Partizanovi navijači nemaju razloga za brigu, a evo i zbog čega!

Iako je Makabi bio kvalitetan rival, čini se da je Partizan sam sebi zakomplikovao izglede za pobedom ishitrenim šutevima, izgubljenim loptama i, ponajviše, užasnom odbranom.

Usled tako blede partije tima koji je protekle sezone bio nadomak izbacivanja kasnijih šampiona Real Madrida i plasmana na fajnal-for, mnogi simpatizeri su krenuli sa kritikama i zloslutnim predviđanjima neuspešne godine.

Informer

Kevin Panter protiv Makabija

Koliko god čudno zvučalo, to je sasvim normalno, barem u slučaju Partizana. Crno-beli nisu slavili u 1. kolu Evrolige još od davne 2007. godine, kada je pala Barselona u hali "Pionir".

Tog 24. oktobra najbolji u pobedi domaćina bio je Nikola Peković sa neverovatnih 29 poena i osam skokova, a pratili su ga Milenko Tepić sa 14 i Milt Palasio sa 13 koševa.

Informer

Nikola Peković u dresu Partizana 2007.

CSKA je tada osvojio titulu, a Partizan nije stigao ni do plejofa tako da "grobari" mogu da odahnu. 

Podsećamo, prethodne sezone, koja već važi za jednu od uspešnijih u istoriji kluba, izabranici Željka Obradovića su otvorili porazom od Albe 100:84.

Godine 2010, kada je Partizan uspeo da izbori plasman na fajnal for u Parizu, tim je na otvaranju takmičenja pao od strane Unikahe 72:64. Samim tim, nema mesta za paniku i brigu.