Autor: Informer.rs

20.10.2023.

19:48

Foto: EPA

Sport

Toni Parker bez milosti za rodbinu! Asvel menja trenera

Iako su rodbina, Toni je Ti Džeja razrešio dužnosti glavnog trenera! Ruku na srce, dugo je trebalo upravi Asvela da se odluči za ovaj potez.

Francuska ekipa je ovu sezonu u domaćem šampionatu startovala sa odnosom od četiri pobede, dok u Evroligi i dalje čeka svoju prvu pobedu nakon četiri poraza. Ako se saberu porazi iz prethodne sezone, sa kojima je Asvel završio proteklu takmičarsku godinu, dolazi se do poražavajućih 0-17!

Informer

Ti Džej Parker

Tim iz Vilerbana preuzeće osvajač Svetskog prvenstva proteklog leta, Gordon Herbert, iako se prvobitno spekulisalo da će Ti Džej imati priliku da se od ekipe oprosti za vikend utakmicom protiv Roana u sklopu francuske LNB lige.

Dok selektor Nemačke ne stigne ekipu će na pomenutom meču voditi pomoćnici Žan Kristof Prat i Pjerik Pupe.

Informer

Gordon Herbert

"Nakon što je početak sezone bio ispod očekivanja, uprava kluba je donela odluku da se rastane sa trenerom Ti Džej Parkerom. Od nedelje će ekipu privremeno predvoditi tandem Žan Kristof Prat i Pjerik Pupe", napisano je u zvaničnom saopštenju kluba.

Tako se klub rastao od Ti Džeja koji je u timu iz Vilerbana još od 2013. kada je bio u stručnom štabu Vensana Kolea, Džej Di Džeksona i Zvezdana Mitrovića, a dužnost glavnog trenera poverena mu je 2020. Od tada, ekipa je ulagala dosta novca u nastojanjima da budu konkurentni Monaku u domaćoj i vodećim klubovima u Evroligi, ali su rezultati svake takmičarske godine izostajali.

Čini se da je kap koja je prelila čašu poslednji u nizu poraza - onaj jučerašnji od Fenerbahčea 101:86. Asvel je imao u jednom trenutku i 18 poena prednosti, da bi se u nastavku potpuno raspali i upisali poraz sa primljenih 100 poena. Doprinos odluci Tonija Parkera da otpusti rodbinu imala je i Crvena zvezda, koja je samlela crno-bele na otvaranju ovogodišnje Evrolige u "Areni".