Autor: Informer.rs

21.10.2023.

16:35

Foto: Starsportphoto©

Sport

Milutinov odličnom igrom protiv Partizana zaradio MVP priznanje!

Milutinov je bio najzaslužniji za pobedu Olimpijakosa nad Partizanom nakon preokreta i velike drame u samom finišu.

Sjajni centar imao mnogo milosti za tim koji ga je, takoreći, afirmisao kao igrača, pa je u pobedi svog tima nad crno-belima zabeležio 16 poena uz sedam skokova i indeks korisnosti od čak 30! 

Zahvaljujući sjajnom izdanju protiv bivše ekipe, Milutinov je imenovan za najboljeg igrača kola Evrolige. Zanimljivo je da je Čima Moneke iz Monaka imao veći indeks korisnosti 37, ali su "kneževi" poraženi od Žalgirisa pa je nagrada otišla u ruke Milutinova.

Njemu je ovo čak sedmi put u karijeri da je poneo ovu laskavu titulu, a prošle godine nije nastupao u Evroligi pošto je nosio dres moskovskog CSKA. Ovog leta odlučio je da se vrati u Pirej, gde je već igrao od 2015. do 2020. 

Informer

Tomas Vokap i Nikola Milutinov

Ove sezone igra jako dobro i predstavlja stub oslonac za grčke crveno-bele koji su ove sezone bez prošlogodišnjeg MVP-ja Saše Vezenkova zbog njegovog odlaska u Sakramento Kingse iz NBA lige.

Milutinov prosečno beleži 22,5 indeks po utakmici, a jedini bolji od njega je još jedan Nikola - Mirotić! Novi član Armanija igra u formi života i po meču upisuje prosečan ideks od čak 23,7.