Autor: Informer.rs

23.10.2023.

19:40

Foto: EPA Images

Sport

Odluka je pala! Makabi se seli u Beograd

Rat u Izraelu primorao je klubove iz ove zemlje na selidbu u druge države kako bi mogli da nastave takmičenje u evropskim kupovima, a izbor je pao na srpsku prestonicu.

Prvo je tokom današnjeg dana objavljeno da će Hapoel iz Jerusalima igrati utakmice u beogradskom "Pioniru" u okviru FIBA Lige šampiona, a sada se na taj korak odlučio i "ponos Izraela", koji ima obaveze u Evroligi. 

Ekipa iz Tel Aviva tako će u Beogradu trenirati i igrati mečeve Evrolige u kojima će imati ulogu domaćina i to u hali "Pionir". Naravno, utakmice će biti igrane pred praznim tribinama zbog bezbednosti.

Inače, organizaciju boravka Makabija u srpskoj prestonici preuzeo je košarkaški klub Partizan. Crno-beli će pored toga obezbediti izabranicima Odeda Kataša sve neophodne stvari poput opreme za trening i smeštaja.

Na isti korak mogao bi da se odluči i treći izraelski tim Makabi iz Hapoela, koji ove sezone igra u Evrokupu.

Prethodnih dana pominjalo se da će timovi iz Izraela svoje evropske utakmice igrati na Kipru, ali je u međuvremenu došlo do promene. Odluka o igranju izraelskih klubova u Beogradu biće potvrđena na sasntaku čelnika Evrolige koji će biti održan sutra u Istanbulu.