Autor: Informer.rs

24.10.2023.

13:57

Foto: ATA Images

Sport

Španci zvali Pešića da ugasi požar! Evo šta im je Kari odgovorio

Selektor naše košarkaše reprezentacije Svetislav Pešić (74) odbio je poziv da se vrati u Španiju!

Mediji sa Pirineja prenose da je klub iz Vitorije pokušao da angažuje iskusnog trenera umesto Đoana Penjaroje, međutim, dobio je negativan odgovor.

Popularni Kari je rekao da je fokusiran isključivo na posao koji ima sa srpskim nacionalnim timom, a to su pripreme i učešće "orlova" na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

"Posle odlaska iz Barselone na kraju sezone 2021/22, kada je izgubio finale Endesa lige od Baskonije, ponovo je Pešić aktuelan u Španiji. Upravo su ga ljudi iz Vitorije kontaktirali i razgovarali o njegovom eventualnom angažmanu, s obzirom da je ekipa loše počela sezonu. Samo jedan trijumf i već tri poraza u Evroligi upalili su alarm da nešto mora pod hitno da se menja. Međutim, selektor Srbije, posle osvajanja srebrne medalje na nedavnom Mundobasketu, nema nameru da odlazi sa klupe, već se sprema za predstojeće Olimpijske igre", prenosi ugledni list "Sport".

Informer

Uveliko mu traže zamenu: Đoan Penjaroa

Zanimljivo, Baskonija je navodno želela Janisa Sferopulosa, koji je pre dva dana preuzeo Crvenu zvezdu. Spekulisalo se i da će se Duško Ivanović, nakon otkaza koji je dobio upravo na Malom Kalemegdanu gde ga je Grk zamenio, vratiti upravo u Vitoriju i naslediti Penjaroju.

Ipak, izgleda da je crnogorski strateg dobio žestoku konkurenciju, pošto Španci tvrde da je u igri sada i Andrea Trinkijeri. Bivši kormilar Partizana je bez posla otkako je na kraju minule sezone napustio minhenski Bajern, a jedina prepreka u saradnji mogla bi da bude visoka plata koju traži.