Autor: Informer.rs

24.10.2023.

17:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Pukli od Zvezde i Partizana, sad dovode trenera koji je noćna mora Srbiji!

Nisu dobro otvorili sezonu u Evroligi ni Partizan, ni Crvena zvezda, ali ih povezuje jedno, a to je da su bili ubedljivi u mečevima sa Asvelom! Po mnogima, francuski predstavnik najlošiji je tim u ovogodišnjem elitnom takmičenju, koji je nakon očajnog starta smenio trenera Ti Džej Parkera.

Informer

Hteli su čelnici Asvela, na čelu sa Ti Džejevim bratom i vlasnikom, Tonijem Parkerom, da na mesto prvog trenera dovedu svetskog šampiona i selektora Nemačke Gordona Herberta, ali on je odbio ponudu.

Okrenuo se klub iz Liona nekim drugim rešenjima i kako sada stvari stoje, najbliži da ih preuzme je aktuelni selektor Italije, Đanmarko Poceko!

Informer

Reč je o vrlo harizmatičnom i temperamentnom treneru, koga su ljubitelji košarke u Srbiji dobro upamtili. Ovaj stručnjak pobedio je našu reprezentaciju na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, a potom i ove godine na Svetskom.

Publika u Srbiji upoznala ga je još 2017. godine, kada je predvodio tada zagrebačku Cedevitu u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde. Sada će, kako navode košarkaški insajderi, imati zadatak da "gasi požar" u Asvelu, koji je sezonu počeo sa sva četiri poraza.