Autor: Informer.rs

26.10.2023.

08:54

Foto: Starsportphoto

Sport

Rus bljuje vatru, drvlje i kamenje osuo po Evroligi zbog Izraelaca


Makabi iz Tel Aviva će igrati Evroligu, neće biti suspendovan zbog rata Izraela i Hamasa. Evroliga je stala uz Izrael, ikao je bilo onih koji su tražili da budu izubačeni iz takmičenja kao Rusi. Međutim, izraelski predstavnici u Evropi na kraju će igrati domaće utakmice u Beogradu. 

To je naljutilo  Andreja Vatutina, prvog čoveka CSKA iz Moskve, smatra da isti aršini za Ruse i Izraelce. 

- Izbacili ste CSKA iz Evrolige iz političkih razloga. Čak ni objašnjenje koje smo tada dobili nije bilo smisleno, jer znamo da je sve urađeno iz političkih razloga. Tada nam je rečeno da moramo da budemo suspendovani iz bezbedonosnih razloga i problema sa putovanjima, niko nama nije ponudio opciju da budemo domaćini u nekoj drugoj zemlji - grmeo je Vatutin.

Rus je podržao odluku što je Makabi ostao u Evroligi, ali se pita zašto to nije urađeno sa CSKA:

- Sledeći tu logiku, trebalo je da budemo protiv odluke da Makabi igra utakmice u Beogradu kao na domaćem terenu i trebalo je da se zalažemo za njegovu suspenziju, ali to bi bilo pogrešno.

Svi klubovi akcionari Evrolige, 13 timova, složili su se da Makabi domaće utakmice u ovom takmičenju igra u beogradskom "Pioniru". Mada, spekuliše se da su ipak tri španska i dva turska kluba glasala da izbace "Ponos Izraela" iz takmičenja.