Autor: Informer.rs

27.10.2023.

10:37

Foto: Informer

Sport

Hrvatski stručnjak analizirao derbi: Ovaj igrač je morao da igra!

Pored prepune beogradske "Arene", ogroman broj ljudi bio je uz svoje TV ekrane i pratio duel dva srpska predstavnika u Evroligi.

Deblji kraj su izvukli crveno-beli gosti, uprkos dvocifrenoj prednosti na samom početku četvrte četvrtine.

Informer

Duel Adama Hange i Ognjena Jaramaza

Jedan od igrača koji je najviše doprineo Zvezdinom vođstvu i porastu energije na terenu bio je Brazilac Jago Dos Santos. Omaleni reprezentativac "karioka" ubacio je dve trojke kojima je, čini se, psihološki srušio rivala. Međutim, Janis Sferopulos je odlučio da ga stavi na klupu dok se utakmica "lomila", a to je, prema rečima Ace Petrovića odlučilo pobednika.

"Postoji hiljadu načina da analizirate svaku utakmicu. Tako i jučerašnji derbi Partizan - Zvezda. Jedan od tih načina je i podatak da je Jago izašao na plus devet svoje ekipe na 07:30 do kraja, a vratio se na 01:07 do kraja, kada je njegov tim gubio sa tri poena razlike", napisao je Petrović na svom "X" nalogu.

Uprkos sjajne partije Dos Santosa, grčki trener se opredelio za Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira koji su u evidentno lošoj formi.

Upravo su na nekadašnjeg srpskog reprezentativca najviše kivni navijači crveno-belih, pa je na račun popularnog Tea izrečena salva uvreda.