Autor: Informer.rs

27.10.2023.

22:39

Foto: EPAImages

Sport

Virtus je hit Evrolige! Valensija deklasirala Žalgiris

Uoči sezone malo ko je verovao da Virtus može da bude bitan faktor u Evroligi, posebno nakon što je velikan iz Bolonje neposredno pred takmičenje promenio trenera. Ipak, Luka Banki uspeo je da uklopi kockice u rekordnom roku, a Virtus je večeras upisao četvrtu pobedu u uvodnih pet kola - 87:84.

Današnja protiv Asvela, uz dužno poštovanje, najmanji je podvik budući da je utisak da će klub iz Liona ove sezone biti nemi posmatrač u elitnom društvu. Ipak, to ne umanjuje sjajnu igru Virtusa i još jedno sjajno šutersko veče čete Luke Bankija. 

Dominirao je Kordinije sa 20 poena, a francuski reprezentativac n a startu sezone igra u životnoj formi. Pratio ga je standardno dobri Toko Šengelija sa 18, a Ognjen Dobrić dodao je pet koševa. 

U drugom meču dana veliko iznenađenje režirala je i Valensija koje je u Kanasu deklasirala Žalgiris sa 87:72 nošena sjajnim Džonsom sa koji je ubacio 16 koševa. 

Informer

 

Od prvog do poslednjeg minuta Španci su dominirali, a Stefan Jović pružio je još jednu izvanrednu partiju sa šest asistencija. Nije srpski plej forsirao u šutu ubacio je tri poena iz svega jednog šuta na koš rivala. Sa druge strane jedini vreman pomena bio je Kinan Evans sa 18 koševa. 

Fenerbahče je na teškom gostovanju u Minhenu savladao Bajern - 76:67. Sjajan je večeras bio Skoti Vilbekin sa 17 poena, ali i Marko Gudurić koji je odigroa najbolji meč ove sezone sa 14 koševa i šest skokova. 

Sa druge strane Silvan Franckisko postigao je 11.