Autor: Informer.rs

12.11.2023.

21:16

Foto: KSS/FIBA

Sport

Pukla stotka! Srpske košarkašice deklasirale i Makedonke

Izabranice Marine Maljkoviću su nakon ubedljive pobede nad Ukrajinom u prvoj rundi, sada su održale košarkašku lekciju i Makedonkama. 

Naš tim do trijumfa predvodile su Angela Dugalić sa 17 poena, dok je Ivon Anderson ubacila 4. U selekciji Severne Makedonije istakla se Anđelika Mitrašinovik sa 23 poena.

Od prvog minuta bila je evidentna velika razlika u kvalitetu u korist našeg tima. Domaće košarkašice su samo u prva dva minuta parirale, nakon čega su Srpkinje pronašle svoj ritam, i već nakon prve deonice imali velikih 30:12.

Informer

 

Nastavile su naše devojke dominaciju i u drugoj četvrtini, poigravale su se sa rivalkama i praktično do poluvremena rešile pitanje pobednika - 51:28. 

U istom ritmu nastavljeno je i u drugom poluvremenu, Srpkinje su pogađale sve što su želele, pa je prednost samo rasla do maksimalnih plus 44. Do kraja utakmice selektorka Marina Maljković dala je šansu i mlađim igračicama, koje su to iskoristile i postigle poene.

Naše košarkašice trenutno su prve na tabeli sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirani Portugal, dok Ukrajina i Severna Makedonija imaju po dva. 

Naredno kolo kvalifikacija na programu je tek u novembru sledeće godine. Evropsko prvenstvo biće odigrano od 19. do 29. juna 2025. godine u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji. Plasman na Evrobasket 2025. obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.