Autor: Informer.rs

15.11.2023.

23:27

Foto: Starsportphoto©

Sport

Laso sija nakon pobede: Ubijale su nas sitnice, a danas - odlično!

Košarkaši Partizana poraženi su od Bajerna u Minhenu rezultatom 94:85 u osmom kolu Evrolige. Najefikasniji u redovima Partizana bio je Bruno Kaboklo sa 19 poena, 14 je dao Džejms Naneli, 12 Zek Ledej, a Pi Džej Doužer i Uroš Trifunović po 10. Bajern je predvodio Karsen Edvards sa 21 poenom, a dvocifreni su bili i Silven Francisko sa 17 i Devin Buker sa 13.

Nakon meča zadovoljniji je bio Pablo Laso budući da je njegova ekipa prekinula niz od četiri poraza u svim takmičenjima. 

- Izašli smo iz dve teške nedelje, tada su nas sitnice ubijale. Danas - odlično, posebno izgubljene lopte i kontrola skoka. Veoma bitna pobeda, kontrolisali smo utakmicu. I kada su se vratili, ostali smo mirni i imali samopouzdanja da nastavimo - rekao je Pablo Laso nakon utakmice. 

Crno-beli su sjajno otvorili utakmicu, a trener Bajerna ističe da je odbrana kriva što njegovi izabranici od starta nisu nametnuli svoj ritam. 

- Nismo bili dobri na startu, previše smo ih čekali. Mislim da smo nakon toga počeli da igramo daleko bolje, posebno u drugom poluvremenu. 

Za dva dana Bajern će gostovati Žalgirisu u Kanuasu, Laso se nada da će ekipa uspeti da se oporavi i bude spremna za duel devetog kola Evrolige. 

- Teško je oporaviti se, posebno fizički, ali moramo da se vratimo. Nadam se da će se neki priključiti ekipi i oporaviti od povrede - podvukao je Laso. 

Informer

 

Jedan od ključnih igrača u pobedi Bajerna bio je Silvan Francisko. Francuski reprezentativac ubacio je 17 poena, a posebno motivisan bio je u finišu utakmice kada je poenterskim učinkom presekao niz Bruna Kabokla. 

- Jako je bitno što smo pobedili, imali smo seriju od četiri poraza. Igrali smo dobro i u odbrani, ja sam radio ono što i inače radim. Bilo je teško, ali smo pronašli način da pobedimo i pogađamo lake šuteve. Ovo je pravi put da pobeđujemo - rekao je Francisko koji je ubacio 17 poena.