Autor: Informer.rs

18.11.2023.

14:22

Foto: EPA

Sport

Turčin oduševljen! Možemo i mi kao Zvezda i Partizan!

Grčki PAO je pobedio u spektakularnom ambijentu tim iz Bolonje pred 18.000 vatrenih navijača (90:76) i na taj način dospeo u gornji deo tabele Evrolige.

Bila je to treća uzastopna pobeda grčkog velikana i četvrta u poslednjih pet utakmica. Najjači utisak na turskog stručnjaka Ergina Atamana, pored igre svog tima, ostavili su simpatizeri kluba. 

- Ovo je atmosfera koju zaslužuje ovaj tim i "OAKA". Zbog atmosfere koju ima Panatinaikos sam i došao ovde. Video sam da imaju sjajne navijače poput Partizana i Crvene zvezde. Sada je vreme da se ovakav ambijent ustali na svim utakmicama i ono što želim je da bude toliko interesovanje za naše utakmice, da naši navijači ubuduće ne mogu da obezbede sebi karte. Imao sam takvo iskustvo u Efesu kada su dva poslednja meča bila rasprodata. Tako bi trebalo da bude i u našoj hali.- kaže Ataman.

Turski trener je istakao Matijasa Lesora i Dinosa Mitoglua.

- Lesor je bio agresivan, a Mitoglu je još jednom odigrao odlično i mislim da je on najbolji krilni centar u Evroligi. Svi igrači su pokazali posvećenost. Nan je bio vrlo dobar u prvom poluvremenu. Srećan sam što je bilo 18.000-19.000 navijača, to je san našeg predsednika Janakopulosa. Sa pobedama i naši navijači će više uživati. Možda nećemo uvek pobeđivati ali sam siguran da će navijači uvek uživati - poručio je Ataman.