Autor: Informer.rs

29.11.2023.

09:25

Foto: AP/Photo

Sport

Još jedan NBA as pojačao Evroligaša!

Samner će zvanično biti predstavljen u timu iz Kaunasa do kraja ove nedelje, a neće biti na raspolaganju za meč sa Armanijem koji je na programu sutra od 21 čas.

Velike probleme ove sezone ima tim Kazisa Maksvitisa na poziciji organizatora igre. Naz Mitru Long je trebao biti rešenje za "zelene", ali se nije uklopio i krajem prošle nedelje je prihvatio ponudu Olimpijakosa i preselio se u Pirej. 

Informer

Kazis Maksvitis

Čelnici Žalgirisa odlučili su da na ovo zahtevno mesto postave igrača koji će debitovati u Evropi, pošto je u dosadašnjem toku karijere nastupao samo u NBA i Razvojnoj ligi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Samner je studirao na Ksavijer univerzitetu i, kao 52. pika na draftu 2017, birali su ga Nju Orleans Pelikasni. Ubrzo je poslat u Indijana Pejserse gde je najviše vremena proveo igrao za filijalu u Razvojnoj ligi, Fort Vejn Med Entse.

Najbolja sezona u najjačoj ligi sveta mu je 2020/2021, kada je prosečno beležio 7,5 poena i 1,8 skok u 53 nastupa.

Nakon pristojnih sezona u Indijani, kao slobodan igrač potpisao je za Bruklin Netse gde je najavio poptuni preokret u karijeru i, jako kratko, bio je čak startna opcija na poziciji "dva".

Informer

Samner u dresu Bruklina

Međutim, povreda ahilove tetiva ga je odvojila od parketa na čitavu godinu u sezoni 2021/2022. Vraćajući se posle tako teške povrede, nije uspeo da se nametne trenerima u Netsima, pa je ostao bez angažmana i zato je odlučio da se oproba na Starom kontinentu.

Krase ga izuzetne fizičke predispozicije i ogromna želja, naročito u odbrani. Sve to u kombinaciji sa dugačkim rukama, čini ga elitnim defanzivcem na spoljnim pozicijama, dok u napadu jedino može da mu se zameri ponekad loš izbor šuta ili rešenja.