Autor: Informer.rs

02.12.2023.

12:44

Foto: EPA

Sport

Zvezdi nije valjao, a Baskonija gazi sa njim na klupi! Evo kakav skor ima Ivanović! (FOTO)

Košarkaši ovog španskog kluba sinoć su u meču 11. kola Evrolige savladali Valensiju 98:84 i tako zabeležili petu pobedu u elitnom takmičenju otkako ih vodi iskusni crnogorski stručnjak i bivši strateg Crvene zvezde.

Pre Valensije, tim iz Vitorije je pod vođstvom Ivanovića pobeđivao Partizan, Olimpijakos, Barselona i Asvel, a jedini poraz ekipa je doživela u meču protiv Monaka. Podsetimo, nekadašnji prvak Španije vrlo loše je startovao u sezoni sa bivšim trenerom Đoanom Penjarojom na klupi. Imali su skor od jedne pobede i četiri poraza, pa je više nego jasno koliki uticaj na rezultate ima Duškov dolazak.

Informer

 


I možda do toga svega ne bi došlo da Ivanović krajem oktobra nije smenjen sa mesta trenera Crvene zvezde. Crveno-beli su slabo krenuli u sezonu sa crnogorskim strategom, a na njegovu smenu najviše su uticali porazi od Monaka i Virtusa. Uprava na čelu sa Nebojšom Čovićem je reagovala i uručila mu otkaz i to svega nekoliko dana pred dva vezana "večita" derbija sa Partizanom. Podsetimo, crveno-beli su tada za trenera doveli Janisa Sferopulosa i izgubili oba meča, a mnogi navijači iz ove perspektive smatraju da bi bolji rezultati bili ostvareni da je Duško ostao na klupi.

Informer

 

Nije tajna da za Ivanovića kruže svakakve glasine kada su u pitanju metode na treninzima. Mnogi košarkaši su se u prošlosti oglašavali i govorili za njega da zahteva mnogo teške treninge, a neki su ga čak krivili i za povrede koje su doživljavali tokom sezone. Uostalom, pre početka sezone sprovedena je tajna anketa među igračima i najveći broj njih izjasnio se da ne želi da igra za Ivanovića.

Da stvar bude još zanimljivija, Ivanović će narednog četvrtka u 13. kolu Evrolige dočekati Crvenu zvezdu. Teško da će crveno-beli imati bilo kakav popust kod nekadašnjeg stratega, koji će, po svoj prilici, biti i više nego motivisan da se na neki način revanšira bivšem klubu zbog otkaza koji je dobio.