Autor: Informer.rs

02.12.2023.

14:05

Foto: AP/Photo

Sport

Kampaco hvalio Zvezdu, pomenuo i Partizan: Jedva čekam susret sa "delijama"

Ukoliko je bilo moguće, Real Madrid se dodatno ojačao kada je ovoga leta obezbedio povratnika u svoje redove - Fakunda Kampaca. Klub iz Madrida je prethodnu sezonu okončao kao šampion, a ove je krenuo istim stopama.

Informer

Kampaco u duelu sa Crvenom zvezdom 2019.

Kampaco je iza sebe ostavio Beograd i Crvenu zvezdu kako bi se vratio u prestonicu Španije, ali u razgovoru za "Basketbal sferu" otrkio je da jedva čeka ponovni susret sa bivšim klubom i njegovim vatrenim navijačima.

Osećam se sjajno kada god dođem u ovu dvoranu. Putujem istim putem kojim sam vozio svaki dan na trening i utakmice prošle sezone. Zatim svlačionica, zagrevanje, sve mi je poznato i budi lepa sećanja. Jedva čekam 19. decembar i utakmicu sa Crvenom zvezdom, da ponovo zaigram pred navijačima - rekao je Argentinac.

On je sa Real Madridom tada gostovao u Beogradu prilikom meča sa Makabijem u hali "Pionir", a priznaje i da uvek isprati mečeve Crvene zvezde.

- Gledam sve Zvezdine utakmice u Evroligi. Imaju sjajan tim. Nedavno su promenili trenera, pa se samim tim promenila i dinamika u klubu, ali imaju veoma talentovanu ekipu. Mogu da zaprete sa svih pozicija, od ‘keca’ do ‘petice’ svi mogu da razigravaju saigrače. Teodosić, Jago i Nejpir su neverovatan plejmejkerski trio i uživam da ih gledam - objasnio je Kampaco.

Informer

Kampaco u dresu Crvene zvezde

Zatim je iskazao zahvalnost timu sa Malog Kalemegdana što je pokušao da ga zadrži u svojim redovima, ali, kaže, povratak u Real mu je od početka bio najveća želja.

- Razgovori o mom ugovoru su se vodili između predsednika kluba, sportskog direktora i mog agenta. Naravno, moja prva opcija je bio povratak u Real Madrid, ali zahvalan sam Zvezdi što je iskazala želju da ostanem u klubu - otkrio je nekadašnji NBA igrač.

Nije krio ni da će posebno obratiti pažnju na meč njegovog Reala sa Partizanom 21. decembra.

- Biću posebno motivisan protiv Partizana. Igrao sam večiti derbi protiv njih koji je poput srpskog El Klasika. Uživao sam u tim utakmicama i kada igramo pred našim navijačima, ali i u njihovoj hali kada su svi bili protiv nas. Znam da će biti ‘vruća atmosfera’, ali biće zabavno - govorio je Kampaco za "Basketbal sferu".