03.12.2023.

18:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Novi detalji Madarove povrede: Oštećen mu vid, umalo ostao bez oka

On je u subotu veče pogođen novčićem ispod oka na gostovanju Bešiktašu i ostao je da leži na parketu. Ukazana mu je prva pomoć, izašao je vani, zatim je opet igrao u nastavku meča, ali se i požalio da slabije vidi. Fenerbahče ljutito odgovara.

"Jedan od mnogih predmeta koji je upao na teren udario je u glavu našeg košarkaša Madara. Vratio se na teren, igrao je u drugom poluvremenu posle intervencije našeg medicinskog tima. Posle utakmice požalio se na delimičan gubitak vida. Odradićemo dodatna ispitivanja i preglede" navodi se u saopštenju. 

Informer

 

 

Istanbulski klub hazteva istragu i apeluje da ovakve stvari ne bi trebalo da se dešavaju. 

"Osim psovki i uvreda tokom celog meča, mnogobrojni predmeti ubačeni su sa tribina i stvorena je atmosfera koja je ugrozila zdravlje svih na terenu. Osuđujemo sve koji su bili kreatori ovakvog ambijenta, dok su sudije odlučile da se sve nastavi, iako je obaveza i glavni posao Saveza da garantuje bezbednost svih učesnika. Zato tražimo da se sprovede istraga i da se kazne svi koji su bili deo ovoga, zahtevamo primenu najstrožih mera kako se ovako nešto nikada ne bi pogodilo" zaključuje Fenerbahče. 

Ovim povodom oglasio se i trener ekipe Dimitris Itudis.

- Ne mogu da pričam o košarci posle ovoga. Kovanica koja je pogodila Madara...Šta da ga je pogodilo malo niže, mogao je da izgubi oko. Moramo da uradimo nešto povodom ovoga - rekao je Itudis.