Autor: Informer.rs

05.12.2023.

12:15

Foto: AP/Photo

Sport

Stigao u Evroligu iz NBA, pa sad doziva i Durenta: Igraće i on ovde!

Samner je bio saigrač sa Kevinom Durentom tokom sezone 2022/23 u Bruklin Netsima i za to vreme su postali dobri prijatelji.

Nakon povrede, nekadašnji student Ksavijer univerziteta našao se bez posla u NBA ligi pa se odlučio za nastavak karijere u Evroligi, gde je početkom ovog meseca dogovorio saradnju sa Žalgirisom. Otkriva da je jedan od najboljih košarkaša sveta, Durent, veliki ljubitelj prekookeanske košarke i da će sigurno jednog dana zaigrati u Evropi.

Informer

Durent i Samner 2022.

- Volim Durenta. Bio mi je odličan saigrač i sjajan je kao osoba. Iskreno se nadam da će doći u Evropu. Uvek je govorio da želi da dođe da igra ovde kada završi karijeru u NBA. Hajde da vidimo šta će se desiti, ali ja verujem. On mnogo voli košarku i to je sve što ga zanima - rekao je Samner u razgovoru za "Basketnjuz".

Možda bi ova izjava prošla "ispod radara" da ovo nije već treći put da se nekadašnji MVP NBA lige dovodi u vezu sa Evroligom.

Prve priče isplivale su 2019. kada je, gostujući u emisiji Serža Ibake, rekao da bi voleo da poslednju sezonu u karijeri provede igrajući za Barselonu.

Informer

Serž Ibaka od ove godine nastupa u Evroligi

- Voleo bih poslednju sezonu da igram za Barselonu. Evroliga je druga najjača liga na svetu - govorio je tada popularni "Kej Di".

Nakon toga je 2022. viđen na utakmici svog prijatelja Majka Džejmsa u Monaku, kada je otkrio da pomno prati mečeve sa ove strane okeana.