Autor: Informer.rs

06.12.2023.

11:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Majk Džejms spušta loptu! Sudije nisu krive, ni mi nismo ubacili svaku loptu u koš

Osuli su igrači francuskog kluba paljbu po arbitrima zbog, po njihovim rečima, diskutabilnih odluka u samoj završnici uzbudljivog meča u Beogradskoj areni. Smatraju "kneževi" da su oštećeni i da su crno-beli imali pomoć sudija, ali njihovo mišljenje ne deli i Majk Džejms (33)!

Iskusni Amerikanac igrao je sinoć od očaja do sjaja, a sa dve neverovatne trojke u finišu regularnog dela, obezbedio je Monaku produžetak. Posle meča je razgovarao sa srpkim novinarima i istakao da delioci pravde nisu glavni razlog njihovog poraza.

- Sudije moraju da rade svoj posao, kao što moramo i mi. Ni ja nisam ubacio sve šuteve u koš, pa ne možete da očekujete i da svaka odluka da bude onakva kakvu želimo. To je život i deo košarke. Moramo da idemo dalje. Još imamo šansu da budemo visoko plasirani na kraju. Moramo da se fokusiramo na to i da se spremimo za naredni duel - rekao je Džejms za "Sportklub".

Informer

 

Odlični plejmejker smatra da su detalji na kraju prevagnuli na stranu "parnog valjka".

- Odlučile su male stvari. Nismo uspeli da prelomimo. Baš je bila dobra utakmica. Imali smo šansu da pobedimo, ali su sitnice prelomile - naglasio je Džejms.

On priznaje da je bio pomalo iznenađen što ga igrači Partizana nisu faulirali u poslednjem napadu, pri vođstvu 72:69. Iskoristio je to i na dve sekunde pre kraja pogodio trojku preko Džejmsa Nanelija za produžetak.

- Da, čekao sam da me fauliraju. Nisam hteo da driblam previše brzo i da budem fauliran na zemlji. Ali, pustili su me da igram. Nije bilo čak ni dupliranja, niti bilo kakve pomoći. Osetio sam priliku da mogu da šutnem i pogodim, to sam i uradio - objasnio je Džejms.

Fenomenalni šuter priznaje da je uvek teško kada se igra protiv crno-belih u Beogradu, kao i da mu je drago zbog povratka Kevina Pantera na parket.

- Oni rade dobar posao u narušavanju reketa i teraju vas da bacite pas, umesto šuta. Ogranizovani, vodi ih sjajan trener. Imao sam dobre poglede ka košu, ali nisam pogađao ono što inače uspevam. Možda je to pohvala za njih, a možda su to samo oni dani kada ne ide. Panter je bio odlična, vratio se u formu, dobro se kreće. Pozitivno je kada na terenu imate jednog od najboljih bekova Evrolige - zaključio je Džejms.