Autor: Informer.rs

06.12.2023.

21:27

Foto: informer

Sport

Đorđević: Partizan treba da igra fajnal-for, tuča sa Realom greška!

Čuveni "Sale nacionale" je, razgovarajući za "Jurohups" imao samo reči hvale za svoj nekadašnji klub u čijem dresu je doživeo besmrtnost zahvaljujući legendarnoj trojci protiv Fuenlabrade 1992.

On smatra da je to ekipa koja svake godine mora imati najviše ambicije i zaslužuje da se redovno nalazi na fajnal-for turniru Evrolige.

Informer

Tim za velika dela

Partizan je ogroman evropski klub sa najboljim, legendarnim trenerom i fajnal for i treba da im bude cilj. Ja ću navijati da ga ostvare. Bio sam veoma tužan jer prošle sezone nisu uspeli, ali napravili su grešku. Svako ima individualnu odgovornost – igrači, treneri i navijači. Morate da igrate. Nema mesta tuči. Ne smete da izgubite glavu u trenutku moguće slave. Ni zbog sebe, ni zbog kluba koji vas mnogo plaća. Šta mislite, da inače u utakmicama nema provokacija, laktova i grubih faulova - rekao je selektor kineske reprezentacije.

Potom je priznao da četvrtu utakmicu u Beogradu nije ni gledao, kao i da je Real uspeo da pobedi u toj seriji na iskustvo i lukavost.

Informer

Geršon Jabusele - jedan od glavnih aktera nereda u Madridu

To je odgovornost igrača koji je na terenu. Osim toga, tu je i situacija pred četvrtu utakmicu u Beogradu. Ja sam rekao da taj meč nije trebalo da se odigra iz poštovanja. Cela zemlja je patila. Niko nije bio svoj. Svi su plakali. Utakmica se nije igrala u pravim uslovima. A morate da igrate hladne glave. To igrači nisu imali. Ja tu utakmicu nisam ni gledao, nisam mogao. Iskustvo Reala je odlučilo i oni su na kraju pobedili i zaslužili da odu na F4. To je košarka - objasnio je bivši reprezentativac za "Jurohups".

Partizan je na dobrom putu da ispuni visoka očekivanja Đorđevića, pošto su sinoć savladali nezgodni Monako 89:85 na parketu beogradske Arene, a u istoj dvorani im sutra (Sport Klub 1 20.30) predstoji duel sa Armanijem.