Autor: Informer.rs

06.12.2023.

21:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Panter postaje reprezentativac? Naše komšije dovode kapitena Partizana

Kapiten košarkaša Partizana Kevin Panter uskoro bi mogao da zaigra za reprezentaciju i to Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje tamošnji portal "Sportsport.ba", košarkaški savez BiH punom parom radi na angažovanju iskusnog i proverenog naturalizovanog košarkaša, a u tom izboru se našao i kapiten crno-belih. 

Navodno, u igri su navodno dva evroligaška imena, a pored Pantera pominje se još jedan Amerikanac, Vejd Boldvin iz Makabija. Kako prenosi pomenuti portal, tamošnji savez će sve uraditi da angažuje jednog od dvojice igrača. 

Informer

Vejd Boldvin i Kevin Panter glavni kandidati za dres BiH

Inače, Panter pored američkog državljanstva, već poseduje i srpsko. 

Ukoliko i dođe do dogovora između kapitena Partizana i čelnika košarkaškog saveza BiH, Panter bi onda već u početkom naredne godine mogao da debituje za novu reprezentaciju. Naime, košarkaši BiH u februaru počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. U kvalifikacijama će igrati u grupi sa Kiprom, Hrvatskom i Francuskom.

Takođe, tamošnji savez je u proceduri završavanja papira za košarkaša Fenerbahčea Tarika Biberovića i taj prcoes bi mogao vrlo brzo imati pozitivan ishod, a uskoro bi i Luka Garza mogao dobiti bosanske papire, što znači da se ne bi vodio kao naturalizovan igrač.

Tagovi: