Autor: Informer.rs

13.12.2023.

14:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Šok u Evroligi! Čuveni trener dobio otkaz u Turskoj!

Ono što je sinoć bilo najavljeno, danas je dobilo i konačnu potvrdu - klub iz Istanbula otpustio je trenera nakon poraza od Efesa u domaćem prvenstvu (81:80)!

Turski velikan vezao je četiri neuspeha u svim takmičenjima - po dva u Superligi (Efes, Bešiktaš) i Evroligi (Barselona, Basklonija), što je upravi bio jasan znak da mora nešto da se menja. Odluka je da se Itudisu uruči otkaz i da novi šef stručnog štaba proba da podigne ekipu što pre.

Grčki strateg je u junu 2022. seo na klupu Fenera i to umesto legende srpske košarke Aleksandra Saše Đorđevića. Potpisao je ugovor na tri godine, a kao krajnji cilj određen je plasman na fajnal-for i borba za titulu prvaka Evrope, pored standardnih ambicija u domaćim takmičenjima.

Međutim, iako u timu ima izuzetno kvalitetne pojedince poput Nika Kalatesa, Skotija Vilbekina, Tajlera Dorsija, Marka Gudurića, Jorgosa Papajanisa i ostalih, rezultati nikako nisu u skladu sa očekivanjima rukovodstva i navijača.

Informer

Gudurić i Itudis

Žuto-plavi u turskoj Superligi zauzimaju tek četvrto mesto, sa skorom 8-3, dok su u elitnom društvu trenutno na 12. poziciji sa učinkom 6-7. Još nije poznato ko će naslediti iskusnog stručnjaka i sedeti na klupi u petak veče protiv Monaka u Evroligi. Kao potencijalni kandidat pominje se Andrea Trinkijeri (55), bivši trener Partizana.

Podsetimo, Itudis je u septembru otpušten i sa mesta selektora reprezentacije Grčke, posle razočaravajućih partija na Mundobasketu u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Bivši kormilar PAOK-a, Banvita i moskovskog CSKA je, inače, srpskoj javnosti postao poznat pošto je u Panatinaikosu bio dugogodišnji pomoćnik Željku Obradoviću, sa kojim se kasnije i okumio.