Autor: Informer.rs

15.12.2023.

17:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Podgoričani samouvereni pred derbi u Beogradu: Možemo da dobijemo Partizan!

Sporo je Partizan otvorio novu sezonu, ali kako vreme odmiče Željko Obradović sve više sklapa kockice i crno-beli ređaju sve bolje rezultate. Regionalni šampion sinoć je protiv Žalgirisa u Kaunasu potvrdio sjajnu formu, no, vremena za slavlje u Humskoj ulici nema budući da je pred braniocom trofeja veliki derbi u ABA ligi. 

Naime, crno-beli u subotu od 21 čas dočekuju Budućnost u okviru 12. kola regionalnog takmičenja. Jasno je da je Partizan veliki favorit, ali iz tabora Podgoričana nemaju nameru da se predaju pre nego što meč počne.

- Moja očekivanja su ta da mi nešto promenimo i da mi reagujemo na pravi način. Moramo biti fokusiraniji i energičniji u odnosu na prošlu utakmicu, to je najbitnije što se mene i mog tima tiče u ovom momentu - rekao je Andrej Žakelj. 

Informer

 

Trener Budućnosti ove sezone već je uspeo da savlada Partizan, doduše, kao trener Studentskog centra. Tada je drugi crnogorski tim slavio protiv crno-belih u polufinalu Superkupa ABA lige. 

- Mi znamo ko je Partizan, imaju četiru uzastopne pobede u Evroligi, tako da tu nema puno reči da se gubi. Mi moramo da se bavimo svojom igrom, svojim načinom i pristupom. Pripremićemo se taktički koliko možemo. Želim da ponovim još jednom, sa energijom i voljom za pobedom možemo pobediti svakog, bez toga nikog - podvukao je Žakelj.