Autor: Informer.rs

15.12.2023.

23:55

Foto: EPA Images

Sport

Poznati finalisti SP! Norveška i Francuska boriće se za svetsku krunu

Rukometašice Norveške i Francuske boriće se u nedelju za zlato na Svetskom prvenstvu u Danskoj. 

Norvežanke su se plasirale u finale i to pošto su posle velike borbe i dva produžetka pobedile domaću Dansku sa 29:28 (14:9), dok su Francuskinje u drugom polufinalu večeri očitale lekciju Švedskoj rezultatom 37:28 (19:11). 

Zanimljivo, obe reprezentacije su igrale i u prošlom finalu Svetskog prvenstva, a tada je bila bolja skandinavska selekcija, tako da će "plave" u nedelju od 19 časova imati priliku za revanš. 

Norvežanke će pokušati da stignu do rekordnog petog zlata, dok će Francuskinje pokušati da se po treći put u istoriji popnu na tron. 

Informer

Francuska nadigrala Švedsku u polufinalu

Aktuelne svetske šampionke su večeras u Herningu tek posle dva produžetka uspele da slome Dankinje. Heroj Noveržanki bila je Heni Rejstad, koja je u poslednjoj sekundi drugog produžetka postigla gol za plasman u finale. Ujedno, ona je bila i najbolja igračica "rukometnih devojaka" sa čak 15 pogodaka.

I dok je u prvom polufinalu viđena prava drama, u drugom okršaju nije bilo nikakve neizvesnosti. "Plave" su već na poluvremenu stekle osam golova viška i do kraja rutinski održavale visoku prednost.