Autor: Informer.rs

18.12.2023.

16:46

Foto: profimedia

Sport

Bivši selektor Španije optužen za seksualno uznemiravanje devojčice (13)

Navodno zlostavljanje je trajalo tri godine od 1998. do 2001. godine, sa više slučaja seksualnog uznemiravanja.U trenutku za šta se sumnjiču,  Lopez je 31 godinu, a devojčice 13.

Španac je još uvek u košarci, trenutno je generalni direktor Lointek Gernike, tima koji se takmiči u najnižem rangu španske košarke.

Po pisanju španskih medija, sve je počelo jula 1998. godine kada je pozvao da zajedno gledaju košarkašku utakmicu u njegovom domu. Kada je ona došla kod njega, Lopez je počeo neprimerno da je dodiruje.

Informer

To nije bila neuobičajena praksa za njega jer je to često radio, a nakon nekog vremena je „počeo neprimereno da je dodiruje“.

Detaljno su opisane situacije kada joj je zabranio da nosi donji veš ispod odeće i da je sedeo pored nje u autobusu i dodirivao je dok je ekipa išla na turnir. 

Lopez je bio poznat po strogim i agresivnim metodama, a najviše uspeha je ostvario u razvoju mladih igrača. Sa omladinskom reprezentacijom Španije osvojio je pet evropskih zlata i dva svetska srebra.

Španac je još uvek u košarci, trenutno je generalni direktor Lointek Gernike, tima koji se takmiči u prvoj ligi Španije.