19.12.2023.

11:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Srpsko-španski košarkaški rat! Večiti u 15. kolu Evrolige imaju rivale sa Pirineja!

Crvena zvezda u Areni dočekuje Real Madrid predvođen Fakundom Kampacom, dok će crno-beli pokušati da seriju od četiri evroligaške pobede nastave u Valensiji.

Koliko je težak posao pred crveno-belima, najbolje govori podatak da su izabranici Čus Matea od poslednjih 30 utakmica izgubili samo dve, i to od Fenerbahčea i Unikahe. 

Informer

"Kraljevski klub" predvodiće Fakundo Kampaco, koji je prošle godine nosio Zvezdin dres i u rekordnom roku stekao status miljenika "delija". Sigurno će biti dočekan ovacijama, ali kad krene meč, crveno-beli će gledati kako da stignu do novog trijumfa, koji bi ih održao u borbi za plasman u top osam.


- Najvažnije je da dobijate utakmice kada niste na 100 odsto, kao što mi nismo jer nemamo sve igrače na raspolaganju. Što se mene tiče, najbitnije je da se svi igrači oporave od povreda. Protiv Studentskog centra vratio se Adam Hanga, još čekamo Branka Lazića. Naravno, ambicije tima kao što je Crvena zvezda jesu velike. Tim počinje da usvaja nove stvari i u napadu i u odbrani i to je najvažnija stvar za poboljšanje naše igre. Ovaj tim želi da se bori za najviše ciljeve u svim takmičenjima. To ćemo da pokažemo sutra - rekao je trener Zvezde Janis Sferopulos.

Informer

Kladionice vide Real kao apsolutnog favorita i kvota na pobedu "kraljevskog kluba" kreće se oko 1,35, dok se trijumf crveno-beli vrednuje koeficijentom 3,2. 


S druge strane, Partizan kao četvrtoplasirani tim Evrolige favorizovan je u odnosu na Valensiju, bez obzira što je gost, pa je kvota na pobedu crno-belih 1,8, dok je na španski klub 2,05.

Informer


Izabranici Željka Obradovića imaju sedam uzastopnih pobeda, od čega su četiri u Evroligi, ali su na gostovanje u Španiju otišli bez povređenih Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića.

Informer

Jović pretnja

Iskusni stručnjak je iz redova domaćeg tima apostrofirao srpskog reprezentativca Stefana Jovića kao najveću opasnost.

- Anđušić nije trenirao, ali ide s nama na utakmicu. U Beogradu su ostali Trifunović i Avramović, pa smo u Španiju doputovali sa 13 igrača. Svesni smo da Valensija ima sjajnu odbranu. Imaju specifičan način kako preuzimaju i brane pik. Imaju Jovića, on igra za tim i izvanredan je košarkaš. Ove sezone igra odlično. Pored njega bitna karika je i Kris Džons. Oni igraju pametno zbog njega jer daje dozu čvrstine celoj ekipi. Izjednačeni smo negde kada se sve sabere, ali nadam se našoj pobedi - rekao je Obradović.