Autor: Informer.rs

30.12.2023.

09:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Miljenik "grobara" ponovo u Evroligi! Za mesec dana u Areni!

Nekadašnji trener Partizana Andrea Trinkijeri novi je trener Žalgirisa, potvrdio je litvanski klub. Ugovor je potpisan na godinu i po, odnosno do kraja sezone 2024/25. 


Italijan je na klupi "zelenih" nasledio Kazisa Maskvitisa, koji se u poslednje dve nedelje borio za opstanak u nekadašnjem šampionu Evropu, ali nije uspeo. Uprava Žalgirisa je još pre dve nedelje rešila da Maskvitisu uruči otkaz, ali su ga spasli na kratko igrači, koji su mu pružili javnu podršku, ali i od čelnika kluba zahtevali da šef stručnog štaba dobije poverenje.

Informer

Čelnici su se smilovali, ali rezultati Žalgirisa nisu bili ništa bolji, a šesti uzastopni poraz u Evroligi, od Makabija kod kuće 78:70, označio je kraj Maskvitisovog mandata.


Trinkijeri je preuzeo ekipu koja se nalazi na 16. mestu Evrolige, sa samo pet pobeda u 17 utakmica. Italijan, koji je u prethodne tri godine vodio Bajern iz Minhena, imaće zadatak da stabilizuje tim, vrati ga na pobednički kolosek, ali ni uprava kluba se nije usudila da mu postavi cilj plasman u plej-of ili plej-in Evrolige. Žalgiris će prvi naredni meč u elitnom evropskom takmičenju odigrati u utorak 2. januara, kod kuće protiv Albe, a 26. januara gostovaće Partizanu.


Simpatični stručnjak doputovaće danas ili najkasnije sutra u Kaunas, objavljeno je na klupskom sajtu, ali će večeras u nacionalnom Kupu kralja u meču protiv Vilnjus Vulvsa ekipu Žalgirisa predvoditi dosadašnji Maskvitisovi asistenti.