Autor: Informer.rs

04.01.2024.

22:03

Foto: Starsportphoto

Sport

Prepuna Arena i raspoložena Zvezda presudili Partizanu!

Crveno-beli su do jako bitne pobede došli nakon jedne od najboljih utakmica u sezoni, pošto su maltene od prvog do poslednjeg trenutka vodili i nisu dozvoljavali Partizanu da uvede meč u dramu!

Nošeni fantastičnom atmosferom i pogledima dobro poznatih lica, u redovima pobedničkog tima istakao se Nemanja Nedović sa 16 , dok je novajlija Fredi Gilespi pomogao sa 14, koliko je imao i Rokas Gedraitis.  Najraspoloženiji za igru kod aktuelnog šampiona regiona bio je kapiten Kevin Panter sa 17, dok je Pi Džej Doužer dodao 12 poena.

Ovim je upisana osma pobeda u dosadašnjem toku sezone za ekipu sa Malog Kalemegdana, a Partizan je, sa druge strane, doživeo svoj deveti poraz.

Na samom startu, debitant u okršaju sa gradskim rivalom, Nikola Topić probio je i poentirao uz prekršaj za pravu eksploziju na tribinama.
Partizan je uzvratio preko Kevina Pantera, ali je onda krenula serija domaćina predvođena Fredijem Gilespijem i prednost na kraju prve četvrtine bila je dvocifrena - 24:13.

Informer

Fredi Gilespi

U istom ritmu Zvezda je nastavila drugih deset minuta. Nakon samo tri minuta igre prednost je bila ogromnih 20 poena u korist domaćina. Pokušavao je Željko Obradović na sve načine da pronađe pravu petorku, ali su poeni crno-belih isključivo dolazili preko sjajnog Pantera i njegove igre jedan na jedan.
Bez adekvatne pomoći, gosti nisu uspevali da smanje razliku crveno-belih, koji su u svojim redovima imali više sjajno raspoloženih pojedinaca. Fantastičnim napadom i pogotkom Teodosića uz zvuk sirene na poluvreme sa otišlo pri rezultatu 50:29 za Crvenu zvezdu.

Posle pauze, crno-beli su promenili fokus u napadu i većina lopti spuštala se Brunu Kaboklu. Ovakav pristup donosio je rezultate u napadu, ali je i dalje problem bio zaustaviti raspoložene crveno-bele, pogotovo na ofanzivnom skoku. 

Informer

Miloš Teodosić

Pravi rat na terenu nastavio se i u poslednjoj četvrtini. Crno-beli su u tim trenucima delovali kao bolji rival i, kao rezultat toga, nekada ogromna prednost sada je iznosila samo devet poena.

Činilo se da će meč otići u neočekivanu dramu, ali da ne bude tako pobrinuo se Gedraitis. Litvanac je pogodio za tri, a to je razbudilo njegove saigrače pa je plus ekspresno vraćen na 16 poena koliko je i iznosila konačna razlika - 88:72!

Izuzetno težak raspored očekuje oba beogradska tima u nastavku. Istog dana, 06. januara, Crvena zvezda će na gostovanje Cedeviti u Ljubljanu, dok će Partizan dočekati Krku iz Novog Mesta.

Samo tri dana kasnije, slede izazovi u Evroligi i novo duplo kolo. Crveno-beli će na megdan Asvelu u Vilerbanu 09. januara, pa dva dana kasnije milanskom Armaniju.

Na put će i "parni valjak" i to na gostovanje Fenerbahčeu u Istanbulu, nakon čega će u beogradskoj Areni dočekati Makabi.