06.01.2024.

12:20

Foto: epa/Starsportphoto

Sport

Najbolji trener Evrolige? Igrači su rekli svoje, a šta vi mislite? (ANKETA)

Pogled na tabelu bi na prvu loptu rekao da je Ćus Mateo iz madridskog Reala najbolji, jer nakon 19 kola, njegov tim ima 17 pobeda i samo dva poraza. Opet, ima onih koji bi rekli da mu je lako u Realu, hajde neka dođe u neki prosečan klub i pokaže šta zna. Pa usledi ona čuvena rečenica tako bliska prosečnom ljubitelju sporta: "Sa Realom bih i ja osvojio titulu".

Informer

Ćus Mateo

Košarkaši misle da najbolji posao radi strateg Virtusa, Luka Banki. U anketi specijalizovanog sajta "Basket News" za njega je glasalo 35,1 odsto ispitanika, dok se najtrofejniji evroligaški trener Željko Obradović nasao na drugom mestu sa 18,9 odsto glasova. Odlično se kotirao i bivši strateg Crvene zvezde, koji sada vodi Baskoniju, Duško Ivanović. Njemu je pripalo treće mesto.

Informer

Željko Obradović

Nema dileme da mnogo ljudi i Obradovičća i dalje smara najboljim u ovom sportu. Tu je i Saša Obradović, koji se ustalio u Monaku i koji iz 19 kola ima deset pobeda.

Ova anketa ne može da prođe bez aktuelnog trenera Crvene zvezde Janisa Sferopulosa. Prihvatio je crveno-bele kada ih je Ivanović ostavio. U poslednja dva kola vezao je dve važne pobede, nad Fenerbahčeom u gostima i kod kuće u derbiju protiv Partizana. Uspeo je da konsoliduje ekipu i čini se da je ovo period kada Zvezda hvata zalet i šansu da uhvati priključak za plej-of. 

Informer

Janis Sferopulos

Mesto među najboljima svakako pripada i Ergin Ataman. On je dve godine zaredom osvajao Evroligu, a pre tri godine u izboru kolega proglašen je najboljim trenerom takmičenja. Nema dileme da se ubraja u sam krem evropske košarke. 

Do kraja takmičenja ostalo je još 15 kola, dovoljno da treneri i poprave i pokvare utisak. A ko se do sada najbolje pokazao, glsajte u Informerovoj anketi.