06.01.2024.

14:37

Foto: Starsportphoto

Sport

Poceko dobio otkaz, Asvel sa debitantom na Zvezdu

Nakon loših rezultata koje je zaređao ove sezone, a pogotovu u proteklih mesec dana, klub je rešio da se sa Italijanom sporazumno raziđe. Iako je u poslednjem kolu savladao Žalgiris ubedljivim rezultatom (93:79), to nije bilo dovoljno da se obriše prethodnih deset poraza u nizu. 

Informer

Đanmarko Poceko

U poslednje vreme dosta se spekulisalo o tome ko će i kada zameniti trenera koji je nezainteresovan za svoje igrače, a još pre meča sa Partizanom počele su da kruže glasine kako Poceko više neće biti na klupi Asvela. Međutim, na konferenciji za medije on nije hteo da se izjasni po tom pitanju. Nekoliko dana kasnije, klub iz Vilerbana je objavom na društvenim mrežama potvrdio spekulacije. 

"Menadžment Asvela doneo je odluku da se rastane sa Đanmarkom Pocekom. Doneta je međusobna saglasnost sa italijanskim trenerom da se ugovor okonča ranije i sve stupa na snagu odmah. Kako bi se sezona nastavila nesmetano, Pjerik Pupe će postati novi trener Asvela. On će biti potpomognut od strane Edoarda Kasalonea, Žozefa Gomisa i Karima Atamne, koji će se baviti ličnim razvojem igrača", stoji u saopštenju. 

Pupeu je ovo prvi put da će samostalno voditi neku ekipu, a debitovaće pred svojim navijačima u utorak (20.30) protiv Crvene zvezde u 20. kolu Evrolige. To znači da na raspolaganju ima svega tri dana da upozna ekipu i suprostavi se beogradskim crveno-belima.