Autor: Informer.rs

12.01.2024.

23:07

Foto: Starsportphoto©

Sport

Trener Makabija: Krivica je moja, Partizan je žilava ekipa!

Činilo se da će Makabi bez mnogo muke odneti pobedu iz beogradske Arene, ali su crno-beli imali drugačije planove.

Sredinom treće četvrtine i tokom čitave četvrte "parni valjak" je topio prednost da bi na kraju i prešao u vođstvo koju nije ispuštao. Trener Izraelaca Oded Kataš krivi sebe što tu seriju domaćih nije prekinuo pravovremenim tajmautom.

Informer

 

Partizan je ove sezone već pokazao da ume da se vrati u meč i da ih nikad ne treba otpisati. Morali smo igrati maksimalno svih 40 minuta. Verovatno sam i ja zakasnio sa tajmautom kako bih prekinuo seriju. Oni su tada pogađali bitne šuteve, promenili su tempo utakmice sa niskom petorkom i mi nismo imali odgovor. Ko zna, možda bi bilo drugačije da nisu imali ovako sjajnu podršku sa tribina - rekao je bivši košarkaš.

"Ponos Izraela" ove sezone domaće utakmice igra u Beogradu, a domom nazivaju halu "Pionir". Kataš ističe da su on i njegovi igrači fantastično ugošćeni i da se osećaju kao kod kuće, iako im nedostaje Tel Aviv.

- Zaista uživamo u Beogradu. Teško nam je zbog svega što se desilo u Izraelu, ali odlučili smo da to ne koristimo kao opravdanje. Želimo da igramo kod kuće, pred našom publikom i da se stvari vrate u normalu. Što se Beograda tiče, ako već ne možemo u Tel Avivu, nismo mogli naći bolje mesto za domaće utakmice. Grad je neverovatan, odlično smo ugošćeni. Ovo je naš drugi dom, oseća se ta strast prema košarci. Ovo je možda i najbolje okruženje za igranje košarke. Mnogo nam nedostaje atmosfera u Tel Avivu, trudimo se da ne razmišljamo o tome. Pokušavamo bez toga da budemo konkurentni u ovim ludim okolnostima - objasnio je Kataš.