Autor: Informer.rs

14.01.2024.

09:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Rakočević grmi na Evroligu, ne ćuti: Ako je novac najbitniji...

Pitanje je da li ćemo večite rivale iduće sezone gledati u Evroligi, dok Dubai ulazi u takmičenje, a samo je pitanje vremena kada će deo elite biti i timovi Pariza i London Lajonsa. Prema poslednjoj najavi iz Evrolige, samo šampion ABA lige će u elitu naredne sezone, dok drugi klub iz Srbije može da se nada specijalnoj pozivnici. I pored toga što je Srbija zemlja košarke, što ceo svet broju o atmosferi na utakmica Zvezde i Partizana, "večiti" izgleda nisu toliko značajni za Evroligu.

Rakočević neće da ćuti, oglasio se na Tviteru i poslao jasnu poruku Evroligi da su Zvezda i Partizan neophodni ovom takmičenju u budućnosti.

"Ako Srbija ne bude imala dva predstavnika u Evroligi sledeće godine, onda kriterijumi kao sto su tradicija, kvalitet kosarke, razvoj mladih Evroligaških igrača, brojnost publike, najvatrenije atmosfere na utakmicama, promocija Evrolige, davanje mnogih izvanrednih igrača Evropi, nisu kriterijumi koji se uvažavaju pri toj odluci. Da Zvezda i Partizan posle svega što su dali Evropi, uz ovoliko interesovanje i najbrojnije publike ne igraju Evroligu sledeće godine je u najmanju ruku nefer", napisao je Rakočević.

Informer

Sve se vrti oko novca, navijači, tradicija, košarka i atmosfera nisu više toliko bitni.  

"Ako je novac najbitniji, da je klub iz bogatije države i da ima veći budžet, onda to više nije sport u izvornom smislu, i tu košarka i publika najviše gube. Ako neki novi klubovi treba da uđu u Evroligu, bolje bi bilo da prošire, umesto da izbacuju jednu od dve najpopularnije ekipe".