Autor: Informer.rs

17.01.2024.

23:45

Foto: Starsportphoto/shutterstock

Sport

Dule: Milojević? S njim možeš u invaziju da ideš! Ne prihvatam strašnu vest

Kad je Milojević napuštao Megu i odlazio u Sjedinjene Američke Države, njegov agent Miško Ražnatović organizovao je veliki oproštaj, a među zvanicama je bio i Vujošević.

Upravo je kod iskusnog stručnjaka u Partizanu odigrao Dejan i najbolje sezone u karijeri.

- Nije bio toliko talentovan, već je igrao preko svih limita zahvaljujući neverovatnom karakteru. To je igrač s kojim možeš i u invaziju da ideš! Na Milojevića si i na treningu i na utakmici mogao u potpunosti da se osloniš. Da budeš apsolutno siguran da će ono što je važno da uradi na najbolji mogući način – rekao je tom prilikom Vujošević.

Informer

Dejan Milojević

Zanimljivo je da je čuveni Miloje svojevremeno odbio da sedne na klupu Partizana i nasledi upravo Vujoševića, jer je, skroman kakav je bio celog života, smatrao da nije dostojan da nasledi učitelja. Pritom mu se nije svideo način na koji je Dule sklonen sa mesta trenera crno-belih.

Zbog toga, ali i perioda kad su sarađivali kao trener i igrač, iskusni stručnjak je pohvalio Dekijeve ljudske osobine.

- Neverovatan karakter i što se tiče rada, lojalnosti, vernosti... Srećan sam što je napravio takvu karijeru i što je nastavio da se razvija kao trener. Nadam se da će posle odlaska u Ameriku nastaviti da napreduje. Zaslužio je ovakav rastanak od Mege – ispričao je Vujošević.

Nažalost, Dejan Milojević nije uspeo da dobije najvažniju bitku, onu životnu. Preminuo je u Solt Lejk Sitiju nakon operacije usled teškog srčanog udara.

- Otišao je najbolji čovek kojeg sam trenirao. Prerano i iznenada. Nemam reči kojima mogu da opišem nepripremljenost da prihvatim ovako strašnu vest i ogroman bol. Ovom prilikom izražavam najdublje saučešće familiji Milojević i navijačima Partizana - poručio je Dule Vujošević za "Sport klub".