Autor: Informer.rs

18.01.2024.

15:05

Foto: profimedia

Sport

Čuvenog Španca pogodila tragedija: Dejan je uvek bio nasmejan

Iskusni krilni centar Valensije, Viktor Klaver (35), biranim rečima govorio je o Dejanu Milojeviću, koji je juče preminuo od posledica srčanog udara.

Klaver je na početku svoje karijere bio saigrač sa legendarnim srpskim trenerom i košarkašem. Milojević je igrao za Valensiju u periodu od 2006. do 2008. godine, a Klaver je baš tada kao mlad igrač dobijao šansu u timu iz Andaluzije.

Zanimljivo, bili su konkurenti na visokim pozicijama, a Klaver je u najavi meča Evrolige, koji Valensija igra protiv Armanija, posvetio nekoliko minuta pokojnom Dekiju.

Informer

- Pre nego što bilo šta kažem o utakmici, moram da pričam o Milojeviću. Nažalost, napustio nas je u sredu. Kao bivši saigrač i prijatelj, želim da izrazim saučešće njegovoj porodici. Biće upamćen kao veliki igrač i trener. Tu je i ljubav koju je ostavio mnogim ljudima - rekao je Klaver.

Potom je opisao kako su izgledali njihovi susreti još pre 18 godina kada su zajedno nastupali za "slepe miševe".

- Nismo se čuli mnogo poslednjih nekoliko godina, ali on je bio tu kada sam ja počeo da igram u Valensiji. Igrali smo na istoj poziciji, pamtim ga kao stalno nasmejanog tipa. Došao je kao velika zvezda iz Srbije, ali bio je tako skroman. Uvek je bio pozitivan, to je preneo i kao trener na svoje igrače. Bio je mentor mnogima, kako u Srbiji, tako i u svetu. Veliki čovek - rekao je Klaver.

Upravo je košarkaški klub Valensija bio među prvima koji je odao poštu preminulom Milojeviću.