Autor: Informer.rs

18.01.2024.

16:19

Foto: printscreen/Informer

Sport

Teška bruka! Kradu inicijativu Informera u čast Milojevića: Tajkunska "Nova" nema srama!

Informer je jutros, 18. januara u 10.20 objavio tekst u kojem obrazlaže i predlaže zbog čega ta nagrada treba da ponese ime slavnog trenera i nekadašnjeg košarkaša koji je preminuo od posledica srčanog udara juče u Americi.

Više od pet sati kasnije novinari "Nova.rs" i Miroslav Berić, bivši košarkaš Partizana i njihov stručni konsultant, došli su na "originalnu" ideju da pokrenu identičnu incijativu.

Informer

Na njihovom portalu je u 15.37 objavljena vest sa naslovom "Nova.rs i Mića Berić pokreću inicijativu da se MVP nagrada ABA lige nazove po Dejanu Milojeviću".

Informer

Tu ne bi bilo ništa sporno da se pet sati nakon Informera nisu "setili" da pokrenu incijativu i zapravo pokušaju da ukradu ideju.

Podsetimo, 3. januara 2004. godine je, u dresu Budućnosti protiv Lovćena, zabeležio rekordan indeks korisnosti - čak 59! Dan danas tu brojku niko nije nadmašio, a pitanje je i da li će.

Tu sezonu je okončao sa prosečnim indeksom korisnosti od skoro 30! Tih godina bio je zaista neprikosnoven u Jadranskoj ligi. U periodu od 2004. do 2006. godine triput je izabran za najkorisnijeg igrača takmičenja, a 2005. i 2006. godine bio je najbolji strelac u regionu.

Zbog svih tih nezaboravnih partija, pošteno bi bilo, i tom prilikom Informer predlaže, da ubuduće nagrada za najkorisnijeg igrača ABA lige nosi ime Dejana Milojevića.