Autor: Informer.rs

18.01.2024.

21:43

Foto: Starsportphoto©

Sport

Vanja Marinković tužan zbog Milojevića: Izgubili smo velikog čoveka! (VIDEO)

Nažalost, utakmica Crvene zvezde i Baskonije imala je tužnu uvertiru budući da nas je juče napustio Dejan Milojević. Njemu u čast meč je počeo minutom ćutanja, a nakon 40 minuta borbe u Beogradskoj areni, srpski košarkaš Vanja Marinković u razgovoru za domaće medije izjavio je saučešće porodici legendarnog košarkaša i trenera. 

- Tužna vest... Čuo sam sinoć kada smo sleteli, jako mi je žao. Izgubili smo velikog čoveka, a nakon toga i veliku ličnost u svetu košarke! Mogu samo da pošaljem poruku podrške porodici Milojević - emotivno je rekao Vanja Marinković. 

Navijači Crvene zvezde su na kraju meč ovacijama pozdravili srpskog košarkaša, a Marinković smatra da je to zbog nastupa u dresu reprezentacije. 

- Mislim da sam ovacije dobio zbog onog od letos (nastup za Srbiju na Mundobasketu), a i dugo nisam igrao za Partizan pa i nije tako sveže. Dobra utakmica za nas, posebno za momke koji nisu igrali u ovakvoj atmosferi da porastemo kao tim u teškim momentima. Intenzivan meč, mogli smo ranije da prelomimo, ali takva je igra - objasnio je šuter Baskonije. 

Večeras je dominirao Markus Hauard i ubacio čak 32 poena. Marinković objašnjava da je u prvoj sezoni bilo teško igrati uz njega, ali da je sada sve mnogo lakše. 

- Lako je igrati sa njim, svi se na njega fokusiraju jer je među najboljim strelcima Evrolige. Navikli smo se sada, ali je bilo teško prve godine zbog nerezonskih šuteva. Ja volim da igram sa njim jer imam mnogo više mesta, sjajan igrač - podvukao je Marinković.