Autor: Informer.rs

19.01.2024.

01:28

Foto: ATA Images

Sport

Saša Đorđević se na poseban način oprostio od Milojevića (FOTO)

Iznenadna smrt sjajnog košarkaša i trenera duboko je potresla sve ljubitelje sporta, njegove kolege, igrače, prijatelje... Niko ne može da veruje da je takva ljudska gromada izgubila bitku za život, nakon srčanog udara koji je imao u noći između utorka i srede.

Deki je bio sa svojim klubom Golden Stejtom u Solt Lejk Sitiju, gde je trebalo da odigraju utakmicu protiv Jute. Tokom večere u jednom restoranu njemu je pozlilo, odmah je prebačen u bolnicu i hitno operisan, ali nije uspeo da se izvuče.

Preminuo je u 47. godini, ostavio u suzama i neverici sve koji su ga poznavali, ali i one koji su mu se divili zbog onoga što je radio na terenu i van njega.

Informer

Dejan Milojević

Tugu nije mogao da sakrije ni legendarni Aleksandar Đorđević (56). Popularni Sale Nacionale je sa Milojem delio svlačionicu u državnom timu, odlično su se poznavali i zato nije ni čudo što bivši selektor Srbije, a sada Kine ne može da dođe sebi od šoka.

On se na poseban način oprostio od nekada sjajnog centra.

"Neka ti je večna slava, dobri čoveče. Počivaj u miru. Najiskrenije saučešće porodici", napisao je Đorđević, uz jednu posebnu fotografiju.

Pored Saleta, mnogobrojni asovi iz te, ali i svih ostalih generacija opraštaju se od Milojevića. Počev od Duleta Vujoševića, Svetislava Pešića, Predraga Danilovića, Željka Rebrače, Gorana Grbovića, Žarka Paspalja, Saše Obradovića, Marka Jarića, Igora Rakočevića, Igora Kokoškova, Darka Rajakovića, Bogdana Bogdanovića, Novice Veličkovića, Vasilija Micića, Bobija Marjanovića i mnogih drugih...

Informer

Igor Rakočević, Saša Đorđević i Dejan Milojević

Takođe, sve utakmice u NBA ligi počele su minutom ćutanja, kao i mečevi u Evroligi. Njegov Golden Stejt, gde je obavljao ulogu pomoćnika glavnog trenera Stiva Kera, odložio je duele protiv Jute i Dalasa.