Autor: Informer.rs

19.01.2024.

22:47

Foto: Starsportphoto

Sport

Prihvaćena inicijativa Informera? MVP nagrada ABA lige zvaće se po Dejanu Milojeviću?

Srpski trener i nekadašnji košarkaš Dejan Milojević iznenada je preminuo prekjuče u Americi u 47. godini od posledica srčanog udara.

Nekadašnji igrač Budućnosti i Partizana nekada je žario i palio ABA ligom. Deki je pre ravno 20 godina, odigrao najbolju utakmicu u istoriji takmičenja u dresu Budućnosti protiv Lovćena.

Zabeležio je rekordan indeks korisnosti - čak 59! Dan danas tu brojku niko nije nadmašio, a pitanje je i da li će, zbog čega je Informer 18. januara pokrenuo inicijativu da se MVP nagrada nazove po njemu.

Informer

Kako prenosi portal 24sedam.rs, predsedništvo regionalnog takmičenja odmah je pokrenulo procedure i potrebno je samo da to i zvanično prođe, pa da promena imena MVP trofeja bude ozvaničena.

ABA liga se osvrnula na Dekijev učinak u tom takmičenju emotivnom porukom.

"Dejan je bio igrač, trener, i najvažnije sjajan čovek, dajući nam mnogo nezaboravnih uspomena na terenu i van njega. Kao igrač, oborio je rekorde ABA lige koji i dan danas opstaju. Bio je najbolji strelac takmičenja u sezoni 2004/05 i još uvek drži rekord po indeksu korisnosti na jednom meču koji je postavio 3. januara 2004. na utakmici Budućnosti protiv Lovćena. Kroz karijeru, bio je triput MVP za redom u dresu FMP, Budućnosti i Partizana", objavila je ABA liga.