Autor: Informer.rs

19.01.2024.

23:01

Foto: Starsportphoto

Sport

"Večiti" propustili šansu! Evo kako izgleda tabela Evrolige i gde su Partizan i Zvezda!

Crno-beli su tri četvrtine bili u igri za pobedu, a u poslednju deonicu se ušlo rezultatom 58:58. Domaćin je na startu poslednje deonice napravio seriju 6:0, a u poslednjih šest minuta se ušlo sa 71:62 za Panatinaikos i tada je utakmica bila prelomljena.

Ekipa Željka Obradovića sada je na 11. mestu na tabeli, sa skorom 11 pobeda i 11 poraza i 22 boda. 

S druge strane, izabranici Janisa Sferopulosa juče su mogli su u fenomenalnom ambijentu Beogradske arene da naprave korak ka top osam. Imali su idealnu priliku da dođu još bliže do pozitivnog bilansa, ali su napravili korak unazad i sada su na 12. poziciji sa učinkom od devet pobeda i 13 poraza i 18 bodova. 

Da sve bude još gore po "večite", pobedu u ovom kolu najjačeg evropskog takmičenja ostvarili su i Monako koji je deklasirao Real Madrid 98:76, kao i Valensija koja je pobedila Olimpoiju iz Milana 84:72, a te dve ekipe su direktni konkurentni Partizanu i Crvenoj zvezdi. 

Žalgiris je nešto niže, ali i Trinkijerijev tim može da pripreti, u meču u kojem su Litvanci razbili Fenerbahče 98:75 to su i potvrdili. 

Naredni duel u najjačem klupskom takmičenju Zvezdu očekuje 25. januara, protiv Albe u Berlinu, a Partizan dan kasnije sa Žalgirisom u Areni.