Autor: Informer.rs

20.01.2024.

20:30

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Dejanov osmeh pobeđuje i smrt, sada nema boli i tuge! Potresne reči i scene na oproštaju (FOTO)

Nepregledni redovi protezali su se ispred hrama, dok unutra nije imala gde igla da padne, a građani su došli na poziv navijača Partizana u Budućnosti.

Molitveni pomen odslužili su protojerej Nikola Pejović, starešina Hrama, protojerej Branko Vujačić i jerej Velimir Bugarin.

Nakon pomena svim prisutnima obratio se starešina Sabornog hrama u Podgorici, protojerej Nikola Pejović.

- Dejan je sve radio sa ljubavlju i verom, čovek sa takvom dušom se imao rašta roditi. Napustio nas je jedan čovek koji je obiežio neke trenutke, dane i godine našeg života. Naročito među vama ima onih koji ste ljubitelji sporta, a i mi smo jedni od tih i kad navijamo i kad pratimo neku utakmicu i kad gledamo neke igrače i kad ih bodrimo, mi na taj način otvaramo prostor da u naše živote i u naše srce i oni uđu. Pa se zajedno radujemo tim pobedama, zajedno tugujemo u porazima, zajedno se sa njima borimo i preživljavamo sve uspehe i neuspehe i to biva kao jedna velika porodica - počeo je Pejović, a potom nastavio i mnogima naterao suze na oči:

- Ljudi kao on lako prionu za srce čoveku i lako se uklapaju u svaku sredinu. Siguran sam da je u svakom gradu u kojem je živeo i boravio njegova širina ljudska i njegovo srce i njegova duša bila toliko velika da može da smesti sve različitosti. Pa smo i mi na tu njegovu ljubav danas uzvratili ovom malom žrtvom pred Bogom i pred njim da posvedočimo da mi verujemo u večnu ljubav. U Raju neće biti raznih tribina, u raju će biti jedan sabor, jedna trpeza, jer je jedan Bog koji nas sabira i jedna je ljubav kao što je jedno sunce koje nas greje. Neka bi Gospod dušu našeg Dejana upokojio u mestu gde nema ni bola ni tuge ni uzdisaja, neka onu radost koju je on svedočio i ovaj osmeh koji nije od ovoga sveta, kad se malo zagledate u ovu sliku, videćete da ovaj osmeh pobeđuje i smrt i da ovaj osmeh znači da čovek nije stvoren samo za smrt i prolaznost, već za život večni i neprolazni. 

Starešina hrama se potom osvrnuo i na Dejanovu porodicu.

- Neka Gospod da utehu njegovoj porodici, jer kada je nama ova vest tako teško pala i kada smo mi bili začuđeni i zapanjeni tom vešću da nas je ovako prerano napustio, možemo samo da zamislimo kako je njegovoj supruzi i deci, kako je njegovim saradnicima i prijateljima koji su sa njim živeli, a čujemo i čitamo kakav je to čovek bio! Kažu da nisu sreli boljeg čoveka! Bog da mu dušu prosti, a svima vama blagoslov. Amin, Bože daj! - poručio je na kraju protojerej Nikola Pejović.