22.01.2024.

16:32

Foto: ATA Images

Sport

Dvorana Mege zvanično nosi ime po velikanu Dejanu Milojeviću

Tim povodom klub se obratio kratkim saopštenjem.

"Mesto na kome je Milojević dao nemerljiv doprinos u razvoju velikog broja vrhunskih igrača i Megu pozicionirao kao klub van američkog kontinenta sa najviše draftovanih igrača u NBA ligi od danas će simbolično nositi njegovo ime i tako zauvek od zaborava otrgnuti njegov lik, delo i bogatu trenersku zaostavštinu", navodi se u saopštenju.

Informer

 

Milojević se upisao u istoriju ovog kluba tako što je za vreme svog mandata koji je trajao deset godina, doneo prvi trofej u Kupu Radivoja Koraća. On je preminuo 17. januara u 47. godini života od posledica srčanog udara. Srpskom stručnjaku je pozlilo u noći između utorka i srede u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju, gde je živeo i bio pomoćni trener Golden Stejt Voriorsima.

Nakon njegove smrti, mnoge kolege i igrači oprostili su se od slavnog trenera, a generalni direktor Mege Goran Ćakić obećao je ovaj human gest i sada ga sproveo u delo. On je uputio dopis rukovodiocima Košarkaškog saveza Srbije, regionalne ABA i domaće KLS lige kako bi u bazi podataka i svim dokumentima vezanim za odigravanje utakmica u navedenoj hali promenili zvanične podatke.