Autor: Informer.rs

23.01.2024.

16:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Obradović i Sferopulos oprezni: Finale je daleko, idemo korak po korak!

Dva najveća favorita za osvajanje našli su se u različitim delovima kostura i imaće po dve prepreke pre eventualnog finala i borbe za trofej.

Branilac "Žućkove levice" je Crvena zvezda i oni će prvu prepreku imati u vidu FMP-a iz Železnika.

Informer

Duel FMP-a i Crvene zvezde u ABA ligi

Ukoliko savladaju "pantere", predstoji im meč sa boljim iz derbija između Borca i Čačka 94. Trener crveno-belih Janis Sferopulos podseća da do toliko iščekivanog finala i potencijalnog derbija ima mnogo da se igra.

Sve misli su usmerene na meč sa FMP-om, idemo korak po korak. Ne razmišljamo o finalu. O Partizanu tek kada dođe vreme. Ima još vremena. Prerano je da pričamo o Kupu, imamo još mnogo da igramo do tada, tako da razmišljamo samo o narednoj utakmici - objasnio je Grk.

Informer

Janis Sferopulos

Sa druge strane, Partizan će za prvog rivala imati Hercegovac iz Gajdobre, dok ih u eventualnom polufinalu čeka bolji iz meča Vojvodine i Mege.

Upravo je ekipa iz Sremske Mitrovice prošle godine porazila "parni valjak" i zakazala finae sa Crvenom zvezdom.

Kako se taj scenario ne bi opet dogodio, trener crno-belih Željko Obradović priželjkuje ozbiljan pristup od samog starta.

- Treba prvo proći četvrtfinale, pa ćemo posle toga pričati o svima ostalim protivnicima. Nama je drago da igramo protiv Hercegovca, koji je ranije imao tradiciju, pa neke probleme, a sada su se vratili. Nadam se da će svi koji vole košarku uživati u toj utakmici - rekao je trofejni trener.

Informer

Obradović u razgovoru sa svojim igračima

Popularni Žoc je potom zahvalio gradu Nišu na odličnoj organizaciji i poželeo sjajnu atmosferu u kojoj će najbolji tim slaviti.

- Mnogo toga još mnogo toga da se promeni do početka turnira, treba videti u kom stanju će biti ekipa. Žreb je kao i uvek interesantan. Hvala gradu Nišu, koji će ponovo biti domaćin finala Kupa Radivoja Koraća. Uvek su bili fenomenalni domaćini. Nadamo se da će sve da biti u fer-plej atmosferi i neka pobedi najbolji tim - zaključio je Obradović.