Autor: Informer.rs

25.01.2024.

23:45

Foto: Tanjug/AP

Sport

Laso u Dubaiju u Evroligi: Prvo moramo da zaštitimo naše igrače!

Naime, klub iz jedne od najbogatijih zemalja sveta želi da uđe u elitno evropsko takmičenje i da to "masno" plati.

Laso je kritički nastupio u intervjuu za "S sport", mada nije bio izričito protiv proširenja takmičenja, ali je i ponudio rešenje.

- Nisam neko ko mnogo razmišlja o budućnosti, ali svakako smatram da na neki način moramo zaštititi naše igrače. Šta to znači? Ne možemo gurati igrače da igraju više od 100 utakmica godišnje. Imam igrače sada, i imao sam igrače u Madridu koji su igrali skoro 100 utakmica godišnje. I to je glupo jer to ne pomaže igri - istakao je on i dodao:

Informer

 

- Na kraju krajeva, "ubijamo" naše igrače. Na neki način, moramo upravljati poslom, i ja sam prvi koji brani tu ideju. U redu, ako moramo ići u Dubai, ako moramo pronaći još jednog sponzora, ako moramo uraditi više, svakako. Biću veliki branilac toga, ali biću veliki branilac i toga da moramo zaštititi naše igrače.

Takođe, španski stručnjak je istakao važnost saradnje FIBA, Evrolige i domaćih prvenstava.

- Ako ih guramo da igraju 100 i nešto utakmica, biće teško, jer će se povrediti i neće igrati onoliko dobro koliko mogu. Nije lako pronaći rešenja. Voleo bih da ponudim rešenja, i mogu dati ideje, ali za mene, budućnost dolazi kroz to da se FIBA i Evroliga udruže, kao i sa nacionalnim domaćim ligama. Mislim da treba ići ruku pod ruku, pokušavajući da rastemo jer smo videli u Evropi kako ljudi prate svoje nacionalne timove, domaće lige, Evroligu. Dakle, imamo veliku bazu navijača, i moramo je zaštititi. Moramo zaštititi navijačku bazu i moramo zaštititi igrače - glavne aktere. Nadam se da će to doći u budućnosti jer će to biti dobra budućnost za košarku. To je ono što želim - poručio je Laso.