Autor: Informer.rs

28.01.2024.

08:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Ovo sve zanima! Evo gde možete da gledate večiti derbi!

Zvezda će ugostiti Partizan u okviru 18. kola ABA lige. Crveno-beli pobedili su velikog rivala početkom meseca u 19. kolu Evrolige rezultatom 88:72, a crno-belima su pripala oba derbija u prvom delu sezone.

Direktan prenos meča možete pogledati na TV Arena sport Premium 1 sa početkom u 19:00, ali budite i uz naš portal, jer na Informer.rs možete da pratite tekstualni prenos utakmice uz najnovije fotografije i video snimke sa meča. 

Informer

Za oba tima predstojeći duel je izuzetno važan. Crvena zvezda brani prvo mesto i prednost domaćeg terena, Partizan mora da ide na pobedu kako bi se nadao eventualnom povratku na vrh tabele. Crveno-beli nemaju poraz na svom terenu u ABA ligi, a ukoliko bi pobedili najvećeg rivala ne bi morali da brinu o prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

S druge strane, Partizan bi trijumfom prišao na pobedu zaostatka čime bi se vratio u trku za prvu poziciju na kraju regularnog dela sezone.

Pravdu na večitom derbiju deliće: Slovenački sudija Saša Pukl, sudija iz Hrvatske Josip Radojković i srpski sudija Uroš Obrknežević objavili su organizatori regionalog takmičenja.

Informer

Što se forme tiče, crveno-beli ekipu Partizana dočekuju sa dve pobede u regionalnoj i dva poraza u Evroligi. Košarkaši Janisa Sferopulosa su u ABA ligi rutinski nadigrali Borac i FMP, dok su u Evroligi ponovo posle neizvesne završnice izgubili od Baskonije 91:90, a potom i od poslednjeplasirane Albe 89:80. Što se Partizana tiče, iz poslednja dva kola u elitnom i regionalnom takmičenju ima tri pobede i poraz. U okviru ABA lige bolji je bio od Cibone 84:77, dok je u oproštaju od Dejana Milojevića protiv Mege ubedljivo trijumfovao 118:90.  U Evroligi, Panatinaikos je bio bolji od crno-belih  84:71, dok su puleni Željka Obradovića protiv Žalgirisa nadoknadili 11 poena zaostatka i uspeli da trijumfuju 81:72.

Prema procenama kladionica, blagi favorit je Crvena zvezda, a kvota na njihov trijumf je oko 1,62. Sa druge strane, koeficijent na trijumf crno-belih je 2,18.