Autor: Informer.rs

28.01.2024.

11:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda želi da sačuva prvo mesto, Partizan bi da im pomrsi račune

Crveno-beli su domaćini u ovom meču, a prvi "večiti derbi" u regionalnom šampionatu dobio je Partizan rezultatom 98:87. 

Kada se pogleda trenutna tabela jadranske lige, Zvezda je na čelnoj poziciji sa 15 pobeda i dva poraza, dok puleni Željka Obradoivća su na 13 trijumfa i četiri izgubljena meča.

Tim sa Malog Kalemegdana ako savlada svog navjećeg rivala praktično bi osigurao prvo mesto na kraju sezone, što će mnogo značiti u plej-ofu.  S druge strane Partizan ni trijumfom u gostima ne bi mogao da liderske pozicije, potreban bi im još jedan kiks supraničkog tima.

Informer

Ipak, svakako bi im mnogo značilo, trijumf u ovakvim mečevima uvek ulije samopouzdanje igračima  pred narednim izazovima.

Crno-belima vetar u leđa može biti pobeda u Evroligi protiv Žalgirisa, s druge strane Zvezda je izgubila od "fenjeraša" tog takmičenja, berlinske Albe. Obradović će na ovom meču moći da računa na sve igrače, a Sferopulosu će faliti samo mladi plejmejker Nikola Topić.

Informer

Pod znakom pitanja je bio najiskusniji igrač Miloš Teodosić, ali strateg Zvezde je obradovao sve navijače.

- Teodosić će trenirati u subotu i mislim da će biti spreman kao i ostali momci. Pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i bodre naš tim ali fer, sportski i korektno - rekao je on.

Kladionice kažu da je favortit u ovom okršaj domaći tim na koga koeficijent iznosi 1.76, a na pobedu Partizan kvota 2,23. Trebalo bi uzeti u obzir da je domaćinstvo u "večitim derbijima" uvek prednost, pošto nema gostujućih navijača.