29.01.2024.

15:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Ko će osvojiti ABA ligu? (ANKETA)

Do poslednje sekunde vodila se borba za pobedu u sinoćnjem derbiju. Crveno-beli su sve vreme vodili, imali su u jednom trenutku 21 poen prednosti, da bi na kraju ušli u dramu. Neverovatnom voljom, Partizan je uspeo da dođe do izjednačenja četiri sekunde pre kraja. Ipak, sjajnim solo prodorom Jaga dos Santosa koji je krunisao košem, Zvezda je trijumfovala.

Informer

 

Tako sada ima 16 pobeda uz dva poraza i prva je osam kola pre kraja takmičenja. Drugi je Partizan sa 13 pobeda i pet poraza i sve bi bilo drugačije da je sinoć uspeo da pobedi. Sada su se crno-beli verovatno pomirili da će u najboljem slučaju kao drugoplasirani zavrpiti ovaj deo sezone.

Jednako bodova kao Partizan, ima i Budućnost. Podgoričani se pre predaju, vide sebe na fajnal-foru ABA lige i trenutno imaju identičan skor kao Partizan. Četvrta je Cedevita Olimpija sa 12 pobeda uz šest poraza. Svi ostali su dalje i male su šanse da se umešaju u borbu za završni turnir.

Prvo mesto samo po sebi ne garantuje osvajanje ABA lige, već prednost domaćeg terena u majstorici ukoliko do nje dođe. To posledično podrazumeva u utakmicu pred samo svojim navijačima, a to bi i Crvenoj zvezdi i Partizanu bio ogroman dodatni plus. 

Informer

 

Pravila takmičenja ne dozvoljavaju da se prvi i drugi iz regularnog dela sretnu pre finala fajnal-fora, ukoliko tamo stignu. Pa ako to budu Crvena zvezda i Partizan, realno je da će nam prirediti pet mečeva. Naravno, uvek postoji i opcija da neko dobije u tri ili u četiri meča. Takođe, postoji šansa i da neko drugi iznenadi i osvoji takmičenje. Ali kao što rekosmo, to bi bilo iznenađenje.